Raionul Drochia are de astăzi noi cetăţeni de onoare. Despre cine este vorba

Oraşul Drochia de astăzi este mai bogat cu doi cetăţeni de onoare. Este vorba despre Alexandru Focșa și Arsenie Botnaru. În acest sens, consilierii raionali au votat în cadrul ședinței de astăzi, trei mai, conferirea titlului „Cetățean de onoare al raionul Drochia” pentru cei doi artiști.

Alexandru Focșa este director al Casei Raionale de Cultură de mai bine de 35 de ani și dirijorul Orchestrei de fanfară „Trompetele Argintii” timp de 45 de ani. Recent acesta și-a sărbătorit jubileul de 65 de ani în cadrul unui spectacol jubiliar cu genericul „O viață ca un cântec de fanfară. Alexandru Focșa rămâne a fo o personalitete notorie a culturii drochiene”.

„Maestrul Arsenie Botnaru a contribuit estențial la dezvoltarea folclorului autentic a cântecului popular, a valorilor culturale a neamului cât și la crearea unei imagini frumoase a baștinei sale, raionul Drochia. Recent interpretul de muzică populară și-a sărbătorit spectacolul jubiliar – 70 de primăveri a Maestrului, în satul Chetrosu, raionul Drochia”,  a explicat în demersurile sale Cristina Țurcanu , șefa Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport al r.Drochia.

În momentul de față, Alexandru Focșa este directorul IP Casa Raională de cultură și dirijorul Orchestrei de fanfară „Trompetele Argintii”, iar Arsenie Botnaru, maestru în artă, interpret de muzică populară, băștinaș din satul Chetrosu, raionul Drochia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *