Războiul din Ucraina, ziua 100: Forțele ruse ocupă 20% din teritoriul Ucrainei

Este ziua 100 a războiului din Ucraina. Rușii ocupă acum aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei, potrivit președintelui Volodimir Zelenski. Pe de altă parte, Ucraina ar fi avut un „oarecare succes” în luptele de la Severodonețk, dar este prea devreme pentru a se pronunța, a spus liderul ucrainean.

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei, precum și o nouă tranșă de arme de 700 milioane dolari pentru Ucraina, iar Rusia amenință că va bombarda centrele de decizie de la Kiev dacă va folosi armele primite de la Statele Unite împotriva sa.

Bilanțul Forțelor armate ucrainene în ultimele 24 de ore: 5 atacuri inamice au fost respinse în direcțiile Donețk și Luhansk și au fost doborâte 3 drone de recunoaștere fără pilot

”În ultimele 24 de ore, 5 atacuri inamice au fost respinse în direcțiile Donețk și Luhansk, cinci tancuri distruse, trei sisteme de artilerie, două vehicule blindate de luptă. Unitățile de apărare aeriană au doborât trei BPLA Orlan-10. În alte direcții, ocupanții ruși au suferit și ei pierderi semnificative”, se arată pe Facebook-ul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *