Reacție a autorităților de la Chișinău, în legătură cu exploziile de la Tiraspol: „Pretext pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană”

„Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”, cu o astfel de reacție a venit Biroul pentru Reintegrare, după ce sediul așa-zisului Serviciu Secret de Tiraspol a fost atacat de către persoane necunoscute cu lansatoare de rachete și au avut loc explozii, scrie agora.md. 

„Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat.

Anterior, contactată de AGORA, purtătoarea de cuvânt a Executivului, Anastasia Taburcean, a spus că reprezentanții Tiraspolului au fost contactați prin intermediul canalelor din cadrul Biroului pentru Reintegrare pentru acumularea informațiilor.

Menționăm că explozii multiple ar fi avut loc ieri, 25 aprilie, în jurul orei 17:00, în sediul  așa-zisului Serviciu Secret de Tiraspol. Geamurile mai multor etaje au fost sparte. Din clădire ieșea fum. La fața locului s-au deplasat pompierii, ambulanța și serviciile de investigație.

Deși zona a fost izolată, mai multe persoane s-au îmbulzit în preajma sediului. Așa-numitele structuri de la Tiraspol spun că focurile au fost trase din lansatoarele de rachete de model RPG.

NEXTA scrie că din imaginile de la locul exploziei din Tiraspol se vede un tub de la lansatorul de grenade rusesc „Tavolga”. Astfel de arme sunt utilizate doar în Rusia și Transnistria, precum și în Iordania, și în Gabon.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *