Record pentru grupul Trans-Oil: Vânzările au depășit 2 miliarde dolari

În 9 nouă luni finalizate pe 31 martie 2022, vânzările grupului Aragvi/Trans-Oil au atins 2,1 miliarde dolari, o creștere de 124,1% față de anul trecut, pe fondul diversificării globale a operațiunilor de origine și a bazei de clienți a Grupului, precum și a creșterii prețurilor.

Potrivit Trans-Oil (grup deținut de Vaja Jhashi – 87,5%) segmentul de Originare și Marketing al grupului și-a dublat volumul față de 9 luni finalizate pe 31 martie 2021, ajungând la 4,3 milioane de tone metrice, echivalentul a 1,65 miliarde de dolari, transmite Mold-street.com.

Victoria Oil (Serbia), a contribuit la creșterea de 2 ori a vânzărilor de ulei

Volumele de semințe oleaginoase zdrobite au crescut la 355.000 de tone în 9 luni, datorită Victoria Oil (Serbia), care a contribuit la creșterea de două ori a vânzărilor de ulei îmbuteliat și făină.

Vânzările din segmentul Crushing & Refining au atins 416,8 milioane dolari, creșterea valorii fiind determinată și de majorarea fără precedent a prețurilor uleiul de floarea soarelui pe piețele internaționale.

Administrația grupului anunță că noua unitate de concasare, Danube Oil (de la Giurgiulesti, Republica Moldova), a incheiat lucrarile de punere in functiune și a început cu succes faza de testare a producției.

Grupul susține că volumele de export prin terminale au atins un milion de tone în perioada de raportare, ca urmare a condițiilor meteorologice favorabile din regiune și a revenirii recoltelor. Un alt factor important îl reprezintă fluxurile de mărfuri de origine ucraineană pe care grupul le găzduiește logistic.

La consolidarea activelor de cereale sârbești în cadrul operațiunilor Grupului, segmentul Infrastructură și Altele include un nou flux de venituri: vânzări de îngrășăminte, în valoare de 12,7 milioane USD pentru 3 luni până la 31 martie 2022.

Impactul invaziei ruse a Ucrainei asupra operațiunilor de afaceri ale Grupului

Compania menționează că la data raportului, porturile de la Marea Neagră din Ucraina rămân blocate pentru activități de export.

Pe de altă parte, două unități portuare situate în Reni din regiunea Odesa, Ucraina, deținute și operate de Grup, funcționează normal, în timp ce se înregistrează o cerere crescută pentru capacitățile sale de transfer. Astfel rata de utilizare a facilitatilor portuare Reni a depasit pragul de 100% în martie.

Trans-Oil susține că colaborează strâns cu producătorii agricoli, comercianții și autoritățile locale ucrainene, pentru a facilita exportul de mărfuri ucrainene prin lanțul valoric al Grupului.

Totodată remarcă faptul, că, în ciuda confluenței tuturor evenimentelor din ultima perioadă care pot crea incertitudini cu privire la perspectivele sezonului viitor, Grupul evaluează noi oportunități de afaceri ale acestor evoluții ale pieței pentru a-și menține stabilitatea și îmbunătățirea poziției financiare, a performanței financiare și a viitorului. flux de fonduri. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *