Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE. Nicu Popescu: Am încheiat cel de-al 3-lea pas din 10

Prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE, Republica Moldova a încheiat cel de-al treilea punct din lista celor 10 pași până la aderare.

Declarația aparține Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

„Răspunsurile la cele 1.822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2.800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană. Este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprim profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată. Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră”, se arată în mesajul ministrului.

Menționăm că pe 12 mai, Republica Moldova a transmis reprezentanților Uniunii Europene a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *