Rusia interzice importul de produse vegetale din Moldova

De azi, 15 august, intră în vigoare noul embargo impus de ruși la produsele vegetale moldovenești. Potrivit autorităților din Federația Rusă, starea fitosanitară a produselor vegetale autohtone nu corespund reglementărilor, fiind depistați 5 dăunători de carantină în loturile importate, scrie realitatea.md.

O notificare în acest sens a fost recepționată de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, unde este comunicat că va fi interzis importul produselor vegetale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului.

Conducerea ANSA a declarat în cadrul unei ședințe la ministerul Agriculturii că sunt deschiși pentru dialog cu instituțiile de control fitosanitar din Federația Rusă, în scopul îmbunătățirii clarității și realizării unui schimb de informații extins.

Pentru a asigura un cadru eficient de cooperare la acest subiect și pentru a identifica soluții, o rundă de discuții va fi organizată în această săptămână cu Ambasada Federației Ruse la Chișinău.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.