S.A „Cet-Nord” a solicitat ANRE majorarea tarifului pentru energia termică

SA „Cet-Nord” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ajustarea extraordinară a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor. Solicitarea S.A. „CET-Nord” reflectă o majorare a prețului la energia electrică produsă cu 5%, ceea ce constituie 17 bani/kWh (fără TVA) și o majorare a tarifului pentru energia termică livrată cu 6%, ceea ce constituie 125 lei/Gcal (fără TVA).

„Prețul mediu anual solicitat de către S.A. „CET-Nord” pentru energia electrică produsă constituie 328 bani/kWh (fără TVA) și tariful mediu anual solicitat pentru energia termică livrată – 2 240 lei/Gcal (fără TVA).

De notat că, la moment S.A. „CET-Nord” aplică prețul la energia electrică produsă în valoare de 311 bani/kWh (fără TVA), iar tariful pentru energia termică livrată – 2 115 lei/Gcal (fără TVA), care au fost aprobate prin Hotărârea ANRE nr.34/2022 din 28.01.2022 și au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022,”, au declarat responsabilii din cadrul S.A. „Cet-Nord”.

Întreprinderea motivează că necesitatea ajustării extraordinare este influențată de majorarea prețurilor la energia electrică și la gazele naturale.

„1) Indicele prețurilor de consum din Republica Moldova pentru anul 2022 indicat în prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2022-2025 publicat pe pagina web a Ministerului  Economiei – 21,9%;

2) Cursul de schimb a monedei naționale fată de dolarul SUA – 18,81 lei/USD.

3) Indicele prețurilor de consum al SUA – de 7,96 %”, menționează directorul general interimar al S.A „Cet-Nord”, Marian Brînză.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *