Săptămâna trecută, serviciul Vamal a încasat peste 813,2 milioane de lei

În perioada 15 – 21 august 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 813,2 milioane de lei. Cu 36,8% mai mult față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,8 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,3 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

„Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a”, menționează responsabilii din cadrul Serviciului Vamal.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 978 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 97 343 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 70 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 345 mii de lei.

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 20,5 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 22,2 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.