Sechestru pe o vilă din Franța ce aparține lui Vladimir Plahotniuc. Imobilul valorează peste 83 milioane

La solicitarea procurorilor din Republica Moldova, magistrații francezi au aplicat sechestru asupra unui bun imobil al lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 83 de milioane de lei.

Imobilul este amplasat în orașul francez Sciez – una din zonele de elită ale FranțeiPotrivit estimărilor autorităților franceze bunul sechestrat valorează peste 4,2 milioane de euro, care convertiți ar depăși suma de 83,5 milioane de lei.

Sechestrul aplicat asupra acestuia are ca scop garantarea posibilității aplicării pedepsei complementare a confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din Moldova. Citând autoritățile cipriote, judecătorul de instrucție francez indică și faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o rețea criminală la nivel național și internațional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Șor au înregistrat societăți cipriote și panameze în Anglia și au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnați din băncile din Moldova.

În continuare, bunul sechestrat urmează să fie administrat de către AGRASC – agenție franceză similară cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA din Moldova, până la pronunțarea unei soluții pe dosar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.