Singapore va dezincrimina homosexualitatea, însă nu va schimba definiţia legală a căsătoriei

Premierul singaporez Lee Hsien Loong a anunţat duminica aceasta că guvernul său va abroga în viitorul apropiat o lege ce datează din perioada colonială şi care incriminează relaţiile sexuale între bărbaţi, însă nu va schimba definiţia legală a căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie, transmite Digi24.ro. 

„Guvernul va abroga (legea) şi va dezincrimina relaţiile sexuale între bărbaţi. Cred că acest lucru trebuie făcut şi este ceva ce majoritatea singaporezilor vor accepta”, a spus el în timpul unui discurs susţinut de ziua naţională a oraşului-stat. Lee Hsien Loong a apreciat că situaţia s-a schimbat în raport cu 2007, când autorităţile au decis să păstreze această lege. Homosexualii „sunt astăzi mult mai bine acceptaţi” în Singapore, a subliniat el. Abrogarea legii „va aduce legislaţia în acord cu evoluţia mentalităţilor”, a adăugat premierul singaporez.

Legea, rămasă de pe vremea regimului colonial britanic, prevede o pedeapsă maximă de doi ani de închisoare pentru acte homosexuale. Ea nu este aplicată în fapt, însă apărătorii drepturilor homosexualilor afirmă că această lege îi privează în continuare pe membrii comunităţii gay de drepturile lor, în pofida culturii din ce în ce mai moderne a acestui oraş-stat,potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres. Cu toate acestea, premierul Lee Hsien Loong a precizat că va continua să „apere” căsătoria ca fiind o uniune între un bărbat şi o femeie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.