Socialistul Vladimir Țurcan este noul președinte al Curții Constituționale | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Socialistul Vladimir Țurcan este noul președinte al Curții Constituționale

Socialistul Vladimir Țurcan este noul președinte al Curții Constituționale

Socialistul Vladimir Țurcan este noul președinte al Curții Constituționale. Acesta a fost ales prin vot secret de către magistrații Curții pe un mandat de trei ani. În calitate de judecător care va exercita funcțiile președintelui Înalții Curți, în absența acestuia, a fost aleasă Liuba Șova.

La funcția de judecător al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan a fost numit din partea Parlamentului. Curtea Constituțională are șase judecători pentru un mandat de șase ani. Funcțiile de magistrați ai Curții Constituționale au devenit vacante după ce vechea componentă a demisionat la sfârșitul lunii iunie.

Din 1976 și până acum, Vladimir Țurcan, a ocupat diferite funcții în cadrul mai multor instituții de stat și a deținut mai multe mandate de deputat. Țurcan a fost anterior deputat comunist, dar la sfârșitul anului 2009 acesta, alături de alți trei colegi, a părăsit PCRM, aderând ulterior la PSRM. Între 2003 și 2005 a fost ambasador la Moscova, iar anterior a deținut funcția de ministru de Interne. Vladimir Țurcan este general-maior de poliție.

Recent presa a scris că Țurcan este omul de încredere a lui Igor Dodon. Acesta aproape niciodată nu a deținut firme care să-i aducă venituri suplimentare față de salariul de bugetar. Totuși, duce o viață îndestulată, locuind într-o casă de lux în Chișinău, pe care a obținut-o în 2007, perioadă în care era deputat.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *