Spînu, despre prețul la gazele naturale și la energia termică: „Oamenii vor primi ajutor direct în factură”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a asigurat cetățenii Republicii Moldova că pe perioada rece a anului toți vor avea acces la căldură și energie electrică în case. 

Vom avea rezerve de gaz, vom avea surse alternative de import. Ne pregătim de scenariile în care unele întreprinderi trec pe surse alternative de energie și vom promova consumul rezonabil de energie în instituțiile publice, la companii și la consumatorii casnici. În pofida faptului că ne așteaptă o iarnă complicată, în această iarnă toți vom avea căldură în casă”, a declarat Spînu.

Vicepremierul a mai anunțat că Guvernul va fi alături de oameni în această perioadă și că deja au fost stabilite mecanismele de acordare a compensațiilor pe perioada rece a anului.

„La fel cum am făcut anul trecut, vom face și anul acesta. Oamenii vor primi ajutor în factură. Cei care au nevoie cel mai mult vor primi compensații. Guvernul a stabilit cinci categorii de vulnerabilitate a cetățenilor, în baza acesteia se vor face compensările. Am semnat un acord de împrumut cu BERD în valoare de 3 mln de euro. Avem rezerve financiare pentru a putea face față unor situații extreme”, a adăugat Spînu.

Precizăm că ieri, Gazprom a scumpit cu aproape 500 de dolari prețul de achiziție a gazului livrat în Republica Moldova, pentru luna august.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *