Starea de urgență în Republica Moldova, prelungită cu 60 de zile

Starea de urgență în Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Parlamentului. Pentru proiectul de hotărâre au votat  52 de deputați.

Potrivit Nataliei Gavrilița, necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a CSE, în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării.

„În cazul neprelungirii stării de urgență Moldova nu are alte instrumente legale care să-i permită gestionarea țării în situația actuală. Țara noastră se confruntă astăzi cu provocări majore. Există riscul ca alimentarea cu gaze să fie perturbată de acțiunile militare sau de deciziile unilaterale pe care nu le putem influența. De asemenea, există și riscul ca extinderea războiului să genereze un nou flux major de refugiați”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova.  

Menționăm că starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită pe 24 februarie 2022, atunci când a început războiul în Ucraina.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *