START pentru examenele de absolvire a gimnaziului

Absolvenții gimnaziului, cu predare în limbile minorităților naționale, susțin astăzi, în incinta a 228 de instituții de învățământ din țară, primul examen național de absolvire.

Examenul la Limba și literatura română pentru alolingvi, la care participă 6024 de elevi, este primul în cadrul sesiunii de examene 2022, organizate în perioada 2-13 iunie, în conformitate cu ordinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Examenul la Matematică va fi următorul, luni, 6 iunie, 29961 de elevi din 1066 de instituții de învățământ își vor demonstra cunoștințele acumulate timp de 9 ani.

Joi, 9 iunie, 29887 de elevi vor susține examenul la limba de instruire. Astfel, la examenul la Limba și literatura română vor participa 23 869 de elevi, iar la examenul la Limba și literatura rusă – 6018 elevi.

Sesiunea  pentru absolvenții de gimnaziu se încheie pe 13 iunie, cu examenul la Istoria românilor și universală, la care vor participa 29892 de elevi.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 3-19 iunie de către Comisiile Raionale/Municipale de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 20 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ, la data de 21 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iunie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *