SUA sprijină diversificarea industriei energetice a Republicii Moldova

Statele Unite colaborează cu guvernul Republicii Moldova pentru fortificarea securităţii energetice a ţării prin intermediul Proiectului Securitatea energetică a Moldovei (Moldova Energy Security Activity – MESA), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru dezvoltare internaţională (USAID), notează Infotag.

Acest lucru a fost relatat pentru Infotag de către reprezentanții USAID Moldova, care au menţionat că, prin proiectul USAID, se „intensifică eforturile de consolidare şi diversificare a sectorului energetic al Republicii Moldova, contribuindu-se astfel la securitatea energetică a ţării pe termen lung şi susţinând de facto suveranitatea Republicii Moldova”.

Administratorul adjunct al Oficiului USAID în Europa şi Eurasia Erin McKee, împreună cu ambasadorul SUA, Kent Logsdon, şi directorul misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, au vizitat vineri întreprinderea de stat Moldelectrica.

USAID colaborează cu întreprinderea de câţiva ani pentru a facilita integrarea în reţeaua electrică europeană, pentru a promova energia regenerabilă şi pentru a ajuta la pregătirea pentru securitatea cibernetică a ţării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Infotag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.