(UPDATE) Trei copii au fost electrocutați mortal în timp ce culegeau nuci | TELEVIZIUNEA NORDULUI

(UPDATE) Trei copii au fost electrocutați mortal în timp ce culegeau nuci

Trei copii au fost electrocutați mortal în timp ce culegeau nuci

UPDATE (28.09.2018, 12:24) Inspectoratul Energetic de Stat precizează, în legătură cu știrea publicată la 26 septembrie a.c. pe site-ul TVN, că cele trei cazuri descrise de electrocutare a unor minori se referă la perioada anilor 2006-2015. De asemenea, Inspectoratul Energetic de Stat menționează că, în comunicatul inițial al instituției, nu au fost specificate datele exacte ale producerii cazurilor.


Știrea inițială (26.09.2018, 10:10)

Cel puțin trei minori au fost electrocutați mortal, în ultima perioadă, în timp ce culegeau nuci de pe copacii din zonele de protecție a liniilor electrice.

Potrivit Inspectoratului Energetic de Stat, în satul Cuhnești, raionul Glodeni, o minoră de 13 ani a fost electrocutată mortal, după ce s-a urcat în copac să culeagă nuci. Un caz similar s-a produs și în satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă. Acolo, un băiat de 15 ani a murit electrocutat, în timp ce culegea nuci sub liniile electrice. În același raion, un alt copil a împărțit aceeași soartă.

În toate cazurile, victimele s-au apropiat la o distanță inadmisibilă de conductorul neizolat a liniei electrice.

Odată cu demararea activităților sezoniere de recoltare a nucilor și fructelor, Inspectoratul  Energetic atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de protecţie împotriva electrocutărilor în timpul strângerii acestora de pe copacii plantaţi în zona de protecție a liniilor electrice aeriene sau în apropierea altor instalaţii electrice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *