Căpșunul este printre cele mai iubite plante de cultură. Chiar dacă mulți oameni dețin câmpuri întregi de această cultură, nu toți culeg multe fructe. Îți prezentăm în continuare trei sfaturi pentru o recoltă bogată de căpșune.
Eliminarea buruienilor de lângă această cultură, face bine plantei. Buruienile fur apa de la plantele de cultură și menținerea umidității solului.
Pentru ca fructele să crească în greutate și să capete o culoare mai intensă, trebuie să îndepărtați o treime sau chiar jumătate din frunzele fiecărei tufe, cu 7 – 10 zile înainte de începerea coacerii. De obicei se taie acele frunze, care umbresc fructele, împiedicând accesul razelor solare.
După culegerea roadei, este recomandat în continuare udarea plantei, acestea încep să elibereze mugurașii florilor din următorul an pe la mijlocul verii.
Dacă plantele nu vor fi irigate, numărul mugurașilor va fi foarte mic, iar drept consecință, recolta din următorul an va deveni săracă.