Trei tinere, condamnate la ani grei de închisoare pentru privațiune ilegală de libertate, acțiuni violente cu caracter sexual și șantaj

O tânără de 29 de ani a fost condamnată la 9 ani de închisoare, iar altele două de 20 și 21 de ani, la 7 ani de închisoare, pentru acțiuni violente cu caracter sexual, șantaj și privațiune ilegală de libertate.

În 2018 tinerele au aplicat forța fizică asupra a două minore de 14 și 17 ani, după care le-au ținut forțat într-un apartament din Chișinău. Acestea au fost constrânse de către inculpate la acțiuni sexuale cu caracter pervers.

Totodată, sub pretextul că cele două victime le-au sustras din apartament suma de 450 euro, le-au solicitat acestora să-și apeleze telefonic rudele apropiate, ca acestea din urmă să aducă la adresa indicată suma de bani, în caz contrar nu le vor permite să iasă și nu le vor elibera din apartament.

La stabilirea pedepsei s-a ținut cont de personalitatea inculpatelor, precum și de faptul că la data săvârșirii infracțiunii două dintre ele erau minore. În condițiile date, termenul închisorii s-a redus la jumătate din maximul pedepsei, prevăzute de legea penală pentru infracțiunea săvârșită.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *