Ucrainenii își caută rudele la mormintele din Izium

Locuitorii orașului Izium și-au căutat rudele decedate în locul în pădurea în care au fost descoperite mai multe morminte iar lucrătorii serviciilor de urgență continuă să lucreze la dezgroparea cadavrelor, care până acum au fost în număr de sute, găsite după ce forțele ruse au fost alungate din regiune, scrie digi24.ro cu referire la Reuters.

Cauzele deceselor celor de la mormintele descoperite săptămâna trecută încă nu au fost stabilite, deși unii locuitori spun că unii au murit într-un raid aerian. Autoritățile ucrainene au spus că cel puțin unul dintre cadavre avea mâinile legate și urme de frânghie pe gât. Președintele Volodimir Zelenski a spus că anchetatorii au descoperit noi dovezi de tortură folosită împotriva oamenilor îngropați la Izium, unul dintre cele peste 20 de orașe recucerite în nord-estul regiunii Harkov, după o contraofensivă-fulger la începutul acestei luni.

„Mai mult de 10 camere de tortură au fost deja găsite în zonele eliberate din regiunea Harkov, în diverse orașe”, a spus Zelenski într-un mesaj video de sâmbătă. „Tortura a fost o practică răspândită în teritoriile ocupate. Asta este ce au făcut naziștii – asta este ce au făcut (rușii)”, a adăugat acesta.  „Vor răspunde în același mod – atât pe câmpul de luptă și în instanțe”.

Ministerul britanic al apărării: Rusia probabil și-a mărit aria de locații pe care le poate lovi

Rusia probabil a extins locațiile pe care este pregătită să le lovească, o mișcare de a submina moralul guvernului și poporului ucrainean, a transmis duminică armata britanică. Rusia și-a mărit în timpul ultimelor șapte zile și aria de atac a infrastructurii civile, chiar și acolo unde probabil nu percepe un efect militar imediat, spune ministerul britanic al apărării în informarea sa zilnică pe Twitter.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.