UE impune noi sancțiuni împotriva fostului președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici și a fiului său

UE a impus noi sancțiuni împotriva fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici și a fiului său, omul de afaceri Aleksandr Ianukovici. Numele lor au apărut în documentele oficiale ale UE, ceea ce înseamnă că sancțiunile au intrat deja în vigoare, transmite BBC, citat de agora.md.  

Fostul președinte și fiul său sunt incluși pe listă pentru rolul lor în „subminarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei, a stabilității și securității statului”.

„Un tribunal ucrainean îl găsește pe Viktor Ianukovici vinovat de trădare pentru că a cerut o invazie rusă în Ucraina. După ce a fost înlăturat de la putere, s-a mutat în Rusia, de unde și-a continuat acțiunile de destabilizare a Ucrainei”, se arată în motivarea hotărârii.

Aleksandr Ianukovici a fost pus pe listă pentru corupție. În același timp, documentul notează că acesta „continuă să facă afaceri în regiunea Donbas, controlată de grupările separatiste, în special în sectoarele cărbunelui, energiei, construcțiilor, bancar și imobiliar”.

Ianukovici și mai mulți membri ai guvernului său au fost incluși pentru prima dată pe lista de sancțiuni a UE în 2014, pe baza unor proceduri penale inițiate în Ucraina după revoluție.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *