Un avion rusesc a fost nevoit să parcurgă 15.000 de km pentru ca să recupereze diplomații expulzați din Spania și Grecia

Un avion trimis de Moscova pentru a-i lua pe diplomaţii expulzaţi din Spania şi din Grecia a fost nevoit să parcurgă o distanță de două ori mai lungă decât în mod normal, de 15.000 de kilometri, din cauza interdicţiilor care vizează zborurile din Rusia, arată datele FlightRadar, potrivit The Guardian, citat de digi24.ro.

Spania și Grecia au permis ca aeronava să poată intra în spațiul lor aerian, o excepție pentru ca diplomații ruși să poată fi expulzați. Celelalte țări însă nu au permis ca avioanele rusești să intre în spațiul lor aerian.

Astfel, avionul care a zburat din Moscova în Madrid și apoi în Atena, înainte să revină în capitala rusă, a parcurs o distanță de 15.136 kilometri, aproape cât cea a celui mai lung zbor, Singapore – New York.

Cel mai mare ocol a fost făcut pentru a ajunge din Moscova în Madrid, aeronava ocolind complet Europa înainte de a intre în spațiul aerian spaniol, ceea ce a însemnat o distanță aproape dublă. Zborul a continuat apoi către Atena pe deasupra Africii de Nord, astfel încât aeronava să nu intre în spațiul aerian al Italiei și al Maltei. Din Atena, cursa spre Moscova a fost și ea de două ori mai lungă decât în mod normal, avionul zburând pe deasupra Turciei, țară care nu și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *