Un bărbat din Briceni, condamnat la 10 ani pentru tâlhărie și tentativă de viol asupra unei bătrâne

Un bărbat din raionul Briceni a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea unui atac tâlhăresc și tentativă de viol asupra unei persoane de 81 de ani. Acesta urmează să își execute pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis.
Mai exact, bărbatul vizat este învinuit în baza probelor administrate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni că, în seara zilei de 20 februarie 2022, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a pătruns în locuința unei persoane cu vârsta de 81 ani, din raionul Briceni, unde, cu scop de sustragere a bunurilor comisă prin atac, profitând de imposibilitatea victimei de a se apără din cauza vârstei înaintate, a îmbrâncit-o jos la podea, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu pumnii în regiunea capului și i-a cerut ultimei mijloace bănești, iar la refuzul acesteia, a luat de pe masă un cuțit de bucătărie amenințând victima cu aplicarea violenței periculoase pentru viață.
Tot el, după săvârșirea atacului tâlhăresc, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, prin constrângerea fizică, în timp ce victima se afla pe pat, a dezbrăcat-o cu forța de haine, intenționând să întrețină un raport sexual forțat, însă nu și-a realizată până la capăt intenția,  deoarece victima a început a striga, din care considerente făptuitorul s-a speriat și a părăsit locul infracțiunii.
Precizăm că, pe tot parcursul desfășurării procesului penal inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsura preventivă menținută și de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.
Totodată, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul statului a cheltuielilor judiciare, în mărime de 11 100 lei.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.