Un bărbat din raionul Florești a fost condamnat pentru tâlhărie | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Un bărbat din raionul Florești a fost condamnat pentru tâlhărie

Un bărbat din raionul Florești a fost condamnat pentru tâlhărie

Un bărbat în vârstă de 30 ani, originar din raionul Florești, a fost condamnat la 9 ani și 6 luni pentru două capete de acuzare: uzurparea de calități oficiale și tâlhărie, comise de un grup criminal organizat.

Cazul s-a produs în seara zilei de 9 noiembrie 2017. Bărbatul, cu încă patru persoane, deghizați în uniforme de polițiști, înarmați și cu cagule pe cap, au pătruns în casa unui locuitor din orașul Șoldănești.

Prezentându-se ca fiind reprezentanți ai „poliției antidrog” și sub pretextul efectuării „percheziției” pentru a afla locul păstrării banilor, indivizii le-au cerut gazdelor cinci mii de euro. La refuzul victimelor, agresorii l-au legat pe proprietar și i-au aplicat mai multe lovituri cu mâinile, picioarele și un ciocan, după care au sustras din casa toți bani găsiți, 48 mii de lei, și au fugit într-o direcție necunoscută. Proprietarul casei s-a ales cu mai multe leziuni și traumatisme.

Inculpatul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Unul din complicii inculpatului urmează să-și afle pedeapsa, dosarul în privința lui fiind pe rol în instanța de judecată, iar ceilalți trei au fost anunțați în căutare internațională.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *