Un bărbat riscă doi ani de închisoare, după ce a sustras un portofel din geanta unei adolescente

Un bărbat de 40 de ani a sustras un portmoneu dintr-o geantă într-un troleibuz din capitală. Victima este o adolescentă de 16 ani. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 1 300 de lei.  

Bănuitul și-a identificat victima în timp ce se afla la stație. După ce a urcat în troleibuz, suspectul a sustras din geantă portmoneul în care se aflau bani și actele de identitate.

Bărbatul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Asupra acestuia au fost depistate actele și portmoneul, iar banii lipseau.

Acesta nu este la prima abatere de la lege a suspectului. Bărbatul riscă o amendă de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia reaminteşte şi recomandă cetăţenilor:

Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dumneavoastră.

Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.

Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

În cazul în care deveniți victima infracțiunii de pungășie, nu ezitați, sesizați imediat Poliția la numărul unic de urgență 112!

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *