Un cetățean al Turciei și altul al Chinei, prinși la frontieră cu acte false: Ce le-au spus polițiștilor

Două permise de conducere, care nu corespund unui act autentic, au fost ridicate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Palanca. Posesorii actelor s-au dovedit a fi un cetățean al Turciei și altul al Chinei, transmite TV8.md.

 

La ieșirea din țară prin PTF Palanca a fost identificat pe cursa Chișinău – Odessa, un cetățean de origine turcă, care deținea un permis de conducere „fantezist”. Bărbatul de 28 de ani a declarat că a obținut permisul de conducere în Ucraina, contra sumei de 100 de dolari.

Cel de-al doilea document a fost depistat la un cetățean al Chinei, care se deplasa în Ucraina la volanul unui Land Rover, înmatriculat în R. Moldova. Acesta a prezentat la control un permis de conducere „internațional”. După efectuarea verificărilor a fost stabilit că şi acest document nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cadrul interogării, bărbatul de 39 de ani a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unui intermediar, deoarece permisul său de conducere, eliberat de autoritățile chineze, nu este recunoscut pe teritoriul țării noastre.

În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și transmise la expertiza tehnico-judiciară. Pe numele bărbaților au fost inițiate cauze penale pentru „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *