Un deputat PAS afirmă că autorii alertelor cu bombă au fost identificați

Deputatul PAS, președintele Comisiei securitate, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că autorul alertelor false cu bombă, care erau făcute din străinătate a fost identificat, iar în prezent autoritățile statului, de unde el a alertat lucrează cu el, transmite realitatea.md.

Lilian Carp a precizat că a discutat cu ministra de Interne în privința modului de reacționare a instituțiilor abilitate atunci când este o alertă cu bombă, urmând ca să fie modificat Regulamentul intervenției echipelor speciale, pentru acesta nu a fost adaptat de pe timpul perioadei sovietice.

Potrivit lui Carp, deși autorul acestor alerte false a fost identificat, acesta continuă „să se joace cu minarea”, pentru că țara din care face el anunțul prevede o amendă derizorie pentru astfel de acțiuni, fapt ce nu-l l-ar motiva pe acesta să înceteze acțiunile sale.

De asemenea, Carp afirmă că și autorul alertelor false care făcea anunțul de pe teritoriul țării noastre la fel a fost identificat, însă Ministerul Afacerilor Interne nu se grăbește să anunțe opinia publică despre acest fapt.

 

„Eu din câte cunosc, dar asta trebuie Ministerul Afacerilor Interne să o spună public, persoanele care fac aceste alerte cu bombă de pe teritoriul Moldovei au fost identificați, precum și cei din afara țării, la fel au fost identificați. Știu că se conlucrează cu serviciile omoloage din țara în care au fost identificați pentru a lua anumite măsuri, însă e complicat”, a spus deputatul.

 

În ultima perioadă, persoane necunoscute, atât din țară, cât și de peste hotare sunt puse glume și anunță despre alerte false cu bombă. Este vorba de câteva sute de alerte false ce au vizat instituții publice ale statului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *