Un nou program de asistență pentru Republica Moldova, lansat de USAID

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat ieri, 2 iunie un nou Program de Reforme Instituționale și Structurale în Republica Moldova, care va impulsiona dezvoltarea economiei naționale. La eveniment au participat prim-ministra Natalia Gavrilița, Ambasadorul SUA în țara noastră, Kent D. Logsdon, directorul adjunct de Program USAID Reforme Structurale în Moldova, Radu Vrabie, membri ai Cabinetului de miniștri, parteneri de program, anunță Guvernul Republicii Moldova.

Programul de asistență al Guvernului SUA va acoperi mai multe domenii importante pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova: impulsionarea comerțului, digitizarea, transportul și logistica, reforma sectorului financiar, comunicarea strategică și dialogul public-privat, precum și alte reforme instituționale.

În discursul său, șefa Executivului a remarcat dinamica pozitivă a agendei bilaterale moldo-americane în domeniile politic, diplomatic, economic, cultural și a mulțumit Guvernului american pentru suportul acordat Republicii Moldova, în aceste momente de criză.

„Este al doilea program de asistență americană de asemenea anvergură – 35 de milioane de dolari SUA – într-un domeniu strategic, cum este creșterea economică a Republicii Moldova. Aceasta, demonstrează, încă odată, că reformele inițiate de Guvernul Republicii Moldova sunt apreciate și susținute și vreau să vă asigur că ele vor fi continuate și implementate cu succes”, a declarat Natalia Gavrilița. 

Ambasadorul Kent D. Logsdon a reiterat suportul SUA în mai multe domenii importante pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

„SUA este și va rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova în procesul de consolidare a capacităților instituțiilor publice și private. Acum, când provocările au devenit și mai mari, când țara voastră se confruntă cu un flux mare de refugiați, inflație, perturbări ale lanțurilor de aprovizionare, criză energetică – am decis să venim cu un nou Program de susținere. Astfel, pe parcursul următorilor cinci ani, vom contribui la recuperarea economică a Republicii Moldova”, a declarat Excelența Sa, Kent D. Logsdon.

Participanții la eveniment au vorbit despre beneficiile Programului de asistență al SUA și au subliniat suportul semnificativ, acordat de Washington, în gestionarea multiplelor crize pe care le traversează statul nostru. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursă: radiochisinau.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *