Un polițist din Drochia, denunțat la linia anticorupție. Omul legii a fost reținut pentru 72 de ore

Un ofițer al Serviciului supraveghere transport și accidente rutiere al Inspectoratului de Poliție Drochia a fost reținut, în  după-amiaza zilei de ieri, 8 septembrie 2022, de către ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Polițistul a fost denunțat de un șofer, care s-a plâns că ofițerul i-ar fi cerut mită pentru a-i elibera automobilul de la parcarea specială.

Potrivit denunțătorului, pe data de 7 septembrie curent, aflându-se la volanul unei mașini de model Opel Astra, a fost stopat de agentul de circulație pentru verificarea actelor. După ce polițistul ar fi constatat că șoferul nu deține permis de conducere, i-ar fi ridicat mijlocul de transport pentru a fi plasat la parcarea specială. În urma unor discuții, polițistul i-ar fi sugerat că îi poate elibera mașina contra 1000 de lei.

Conducătorul auto a telefonat la linia națională anticorupție și a sesizat DGT Nord a CNA. În urma denunțului, a fost inițiată o cauză penală, iar câteva ore mai târziu, ofițerul de poliție a fost reținut în flagrant, banii fiind depistați în automobilul personal. În prezent, polițistul se află în custodia DGT Nord, fiind audiat în cadrul cauzei penale, pornite pe corupere pasivă.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.