Un post de radio din Rusia, atacat de hackeri, a difuzat imnul Ucrainei

O grupare de hackeri a atacat miercuri postul de radio rus Kommersant FM, difuzând imnul național ucrainean și cântece împotriva războiului, ca protest față de invazia Ucrainei de către Rusia, relatează The Moscow Times, citat de jurnal.md. 

Postul de radio și-a încetat emisia imediat după atacul cibernetic.

„Postul radio a fost atacat. Emisia pe internet va fi reluată în curând”, a confirmat Kommersant FM într-un comunicat.

Hackerii au difuzat și melodia trupei ruse de rock Nogu Svelo! „We Don’t Need a War” (Nu avem nevoie de război), în care se aude de mai multe ori un citat al ministrului rus de Externe Serghei Lavrov care se traduce aproximativ prin „un om dur se ține întotdeauna de cuvânt”.

Atacul asupra Kommersant FM este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cibernetice asupra unor instituții guvernale și mass media, după ce Rusia a invadat Ucraina.

La începutul lunii mai, Rutube, alternativă rusească a YouTube, a picat în urma unui atac cibernetic chiar înainte de parada anuală de Ziua Victoriei din Piața Roșie din Moscova.

De asemenea, în luna mai, presa ucraineană a publicat fotografii care păreau să arate atacuri cibernetice asupra multor canale de televiziune rusești. Acestea afișau un mesaj pe care scria: „Sângele miilor de ucraineni și a sutelor de copii ai lor este pe mâinile voastre. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului”.

În aprilie, o grupare de hackeri a publicat datele personale ale a 120.000 de militari ruși despre care au spus că luptă în Ucraina, precum și date de la Ministerul Culturii, Banca Centrală și autoritatea de reglementare a comunicațiilor, Roskomnadzor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *