Un val ger se abate peste Republica Moldova | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Un val ger se abate peste Republica Moldova

Meteorologii au emis pentru joi și vineri, 10 și 11 ianuarie, o avertizare de Cod galben de condiții complicate ale vremii.

Potrivit sinopticienilor, în țară va ninge puternic, iar în sudul ţării vor cădea şi precipitaţii sub formă de lapoviţă. La 11 ianuarie va ninge pe întreg teritoriul ţării. Vom avea viscol, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi – depuneri de lapoviță și polei.

Vântul nord-vestic se va intensnifica la 11 ianuarie, va bate în rafale de peste 70 km/h. Mercurul în termometre va coborî pe alocuri sub -15 grade, pe timp de noapte.

INP îndeamnă șoferii să fie atenți la drum și să echipeze mașinile corespunzător. Cei care pornesc la drum lung, în aceste zile, sunt îndemnați să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și trusa medicală. În caz de necesitate, oamenii sunt îndemnați să apeleze la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să sune la 112.

Vremea rea face ravagii în țara vecină. România s-a confruntat zilele acestea cu cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Pe alocuri mercurul în termometre a scăzut până la  – 25 de grade Celsius. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *