Vadim Ceban: În vară, tariful la gaz ar putea ajunge până la 21 de lei

Tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește până la 21 de lei. Despre aceasta a anunțat, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni televizate.

În această situație, astăzi, tariful ar trebui să fie cu mult mai mare decât este în prezent. Acum tariful este calculat din prețul de achiziție de 620 de dolari pentru mia de metru cubi de gaze. În aprilie, mai prețul de achiziție a trecut de 1.100 de dolari. După logica aplicării metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului. În martie nu am făcut-o, în aprilie nu am făcut-o, în mai s-a știut că așa preț va fi și nu s-a vrut să fie o presiune pe consumatori.

Dacă acum tariful este de 15 lei și 49 de bani, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub. La 1 octombrie, când începe sezonul de încălzire, să ne întoarcem la tariful de 15 – 16 lei. Aceasta este propunerea noastră, așa trebuie să acționăm. Trebuie să vorbim deschis, altă ieșire pentru companie decât să majoreze tariful, ori să primim o subvenție de la stat, dar care nu e posibilă în situația noastră, altfel nu o să putem să ieșim din situație. Trebuie să explicăm asta consumatorilor, că în lunile de vară când consumul este mai mic trebuie să fie un tarif mai înalt și de revenit la tarif mai mic începând din octombrie”, a declarat Vadim Ceban.

În prezent, consumatorii achită un tarif de 15 lei și 18 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *