/VIDEO/ A dispărut sau nu Covid-19? De ce este important să ne vaccinăm în continuare

Dacă anul trecut, în această perioadă, săptămânal se vaccinau cel puțin o mie de oameni din municipiul Bălți, anul acesta numărul a scăzut dramatic. Cel mult 80 de persoane aleg să se imunizeze pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Specialiștii afirmă însă că pandemia de COVID-19 este încă departe de a se termina. În toamnă am putea avea un nou val de îmbolnăviri.

VIRGIL MANOLE, șef adjunct al CSP Bălți: „Dacă să ne referim la importanța vaccinări anti-COVID-19, pot să menționez că este foarte importantă continuarea și atingerea scopului de acoperire a 70% din populație, fiindcă noi nu putem elimina din circuit infecția COVID-19 sau problemele care pot să apară în perioada sezonieră, imediat următoare. Toamna, iarna care vine, fiindcă este o infecție respiratorie care se transmite prin contact”.

De ce este important să ne vaccinăm?

VIRGIL MANOLE, șef adjunct al CSP Bălți: „Este important pentru protecția individuală, dar și a comunității. Când spun protecția individuală, mă refer la copii și maturi și cei care au mai multe boli, care influențează direct asupra apariției diferitor complicații, ca urmare având decesul prematur la persoanele ce se îmbolnăvesc”.

A dispărut covid 19?

VIRGIL MANOLE, șef adjunct al CSP Bălți: „Categoric nu. Nu dispare COVID-ul degrabă. Este un virus care să zicem că a avut mutații și suferă în continuare diverse mutații și provoacă apariția altor forme de covid. Ele la fel pot fi mai agresive sau mai puțin agresive. Despre dispariția COVID-19 nici nu putem vorbi. El rămâne a fi o problemă de sănătate publică și monitorizată în continuare”. 

Zilnic, în municipiul Bălți se vaccinează de la 6 până la 15 persoane. Rata  imunizării este de 32 la sută cu prima doză, iar aproape 30% din populația mun. Bălți și-a administrat cea de-a doua doză.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *