/VIDEO/ Andrei Spînu: „Nimeni nu își dorește ca învățământul să treacă pe online”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu unele explicații după ce anterior Guvernul a anunțat că elevii ar putea reveni la orele online pe perioada rece a anului. Spînu a declarat că acest plan este unul de rezervă și vor face tot posibilul ca elevii să învețe în instituțiile de învățământ. Declarația a fost făcută în timp ce prezenta raportul pentru un an de activitate a Guvernului, scrie realitatea.md. 

„Nimeni nu își dorește ca învățământul să treacă pe online. În septembrie, octombrie toți copiii vor merge la școală. Nici-un fel de online. Dacă în noiembrie va apărea o situație de criză, vom veni cu anumite decizii. Noi mergem cu acest plan doar ca să fim pregătiți”, a declarat Andre Spînu.

„Va fi doar în caz de strictă necesitate, doar în școlile în care nu este alternativă”, a mai precizat Natalia Gavrilița.

Amintim că Guvernul a pregătit un plan de acțiuni pentru depășirea crizei energetică, în sezonul de încălzire 2022-2023. Potrivit documentului, în caz de necesitate, elevii vor trece la studii online, iar iluminatul stradal ar putea fi deconectat pe timp de noapte.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.