/VIDEO/ Atenție cad crengi! Copacii de pe marginea drumului, un pericol real pentru oameni

Copacii de pe marginea drumului care duce spre satul Cubolta, raionul Sîngerei s-au dovedit a fi un pericol real pentru locuitori. Din cauza că nu au fost curățați la timp crengile uscate cad peste carosabil. Responsabilii recunosc că lucrările urmau să fie executate încă începutul primăverii, dar întârzie pentru că nu au încă un aviz pozitiv de la Inspectoratul pentru protecția Mediului.

Oamenii spun că își riscă viața și nu înțeleg de ce autoritățile nu au întreprins nimic până acum.

„Desigur că este periculos. De multe ori cad copaci pe marginea drumului”.

„Pot să cadă peste un om, peste o mașină. Copacii aceștia trebuie de clarificat cu ei, sunt crengi care numai se țin, o să bată un vânt mai mare și pot să cadă”.

„Foarte periculoase, deoarece cad și pot cădea peste mașină și peste tot pot cădea de ce ele stau și cad în toată ziua eu când merg”.

Oamenii le-au spus jurnaliștilor TV Nord că recent un copac a căzut chiar în mijlocul carasabilului, la câteva secunde după ce trecuse un automobil prin acel loc.

„Îi un dezastru mie era să-mi cadă peste mașină o creangă, trebuie să merg pe centru, în deosebi iarna când plouă și-i gheață”

„Pot să cadă chiar și pe o mașină când au fost vânturi a căzut un copac în mijlocul drumului și nu a fost nimeni, nici o mașină nu a putut să treacă ar trebui să aibă grijă persoana responsabilă de drum și spații verzi că ar trebui înlocuiți cu alți pomi, aceștia sunt uscați și crengile se rup”.

Responsabilii de la SA Drumuri Sîngerei spun că așteaptă ca Inspectoratul pentru protecția Mediului să emită o autorizare, până atunci nu pot interveni cu nimic.

IGOR POPȘOI, Șef S.A.„Drumuri-Bălţi”, sectorul Sîngerei: „A fost scrisă către Inspectoratul mediului, ca să elibereze o autorizare de defrișare, lucrările vor fi făcute în toamnă, după ce ne eliberează autorizare. Noi fără autorizare nu avem dreptul să facem careva lucrări.  Fac o inspecție domnii de la ecologie și dumnealor decid care copac este bolnav și trebuie defrișat și care necesită a fi curățat”. 

În Republica Moldova a fost instituit cod galben de vânt puternic. Amintim că, în această dimineață, pe o strada din capitală, un copac a căzut peste o mașină în care a rămas blocat un bărbat de 63 de ani, în urma incidentului acesta a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *