/VIDEO/ Bălțenii ar putea plăti mai mult pentru apă. Întreprinderea municipală cere de la ANRE ridicarea tarifului

Tariful pentru un metru cub de apă ar putea crește cu tocmai 8 lei. Asta după ce Întreprinderea municipală Regia „Apă-Canal Bălți” a remis către Agenția Națională de Reglementare în Energetică o solicitare în acest sens. Bălțenii sunt indignați și spun că degrabă vor fi nevoiți să plătească și pentru aer.

„Nimic nu este normal în țara noastră, totul se scumpește, oare omul mai poate supraviețui aici?”

„Știți ce a mai rămas, să ne ia și aerul, ca să nu mai fim, sau să fim foarte puțini. Cu așa pensie, să trăiască ei așa, măcar o lună, șefii aceștia.”

„Este tare scump. Totul este scump, este tare greu de trăit, totul este scump. Dar cui să-i spunem, cine o să ne asculte pe noi?”

Și de această dată, cei mai afectați de creșterea tarifului vor fi pensionarii.

„La ce ne putem  gândi, aici nici nu este sens să ne gândim la asta, desigur că este anormal. Iată uitați-vă, spun să economisim, asta oare este economie, havuzul lucrează.”

„Nu mai avem cu ce respira, în curând vom plăti pentru aer…poporul este revoltat. Noi pensionari ne întrebăm cum să trăim mai departe în Moldova cea prosperă. Este imposibil.”

Chiar și așa, unii oameni spun aceste scumpiri nu se produc la indicația sau dorința cuiva din instituțiile statului. Ele afectează tot globul.

„Sunt economist, analitic și sunt obișnuită să analizez. Nu cresc prețurile pentru că cineva își dorește asta. Se face o analiză, iar dacă omul nu poate analiza atunci el începe a protesta. De ce, pentru ce, de ce au crescut toate prețurile. Nu doar la noi au crescut, au crescut în toată lumea.”

Dacă ANRE va accepta noile prețuri, bălțenii vor plăti 19,30 de lei pentru un metru cub de apă și tot atâta pentru un metru cub de canalizare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

3 thoughts on “/VIDEO/ Bălțenii ar putea plăti mai mult pentru apă. Întreprinderea municipală cere de la ANRE ridicarea tarifului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *