/VIDEO/ Bălțenii, despre eventuala majorare la gaze: „Am să cumpăr mai puțin de mâncare”

„E mult pentru pensiile noastre și o să ne limităm în mâncare”. Asta spun bălțenii, dacă în următoarea perioadă prețul la gazul natural va crește. Oamenii sunt îngrijorați că la iarnă vor rămâne fără căldură în apartamente.  

„E mult, pentru pensiile noastre e mult. Am să cumpăr mai puțin de mâncare, altfel ce am de făcut, la mine e autonomă, trebuie să o plătesc.”

„E foarte scump pentru oameni, lasă să se gândească cum să întoarcă compensații oamenilor. Cu o sumă așa de mare nu ne vom descurca, nimeni nu va plăti, oamenii pensionari bani nu au.”

„Fărădelege, pur și simplu fărădelege, de unde acești bani? Înseamnă că nu trebuie să mâncăm, nu trebuie să ne îmbrăcăm, să ne încălțăm, pur și simplu să mergem și să respirăm aer.”

Familiile tinere, care au copii micuți spun că nu au încotro și vor trebui să achite, chiar dacă tariful li se pare unul cosmic.

„Nu suntem gata, nu dorim așa tarife, dar dacă nu vor fi alte variante o să plătim, ce nu o să ne încălzim?”

„E costisitor, e scump, cheltuielile sunt mari. Unde va fi posibil vom economisi, dar trăim și copilul crește, necesitățile sunt mari, nu cred că vom sta în frig, de căldură este nevoie.”

„Cred că e mult, foarte mult, sunt pentru ieftinire, dar așa e greu pentru oameni să plătească așa sume de bani. Conducerea trebuie să se descurce cu asta.”

Menționăm că Moldovagaz a anunțat că va solicita repetat ANRE-ului să aprobe un tarif de circa 29 de lei pentru un metru cub de gaze naturale pentru consumatorii finali. În cazul, în care noul tarif va fi aprobat, acesta va intra în vigoare din 1 octombrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.