/VIDEO/ Bălțiul s-ar putea înfrăți cu unul din cele mai mari orașe din Georgia. Ce a discutat Grigorișin cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova

Municipiul Bălți s-ar putea înfrăți cu unul dintre cele mai mari orașe din Georgia. Prezent la Bălți, ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Levan Diasamidze, a propus realizarea unei înfrățiri între orașe, pentru dezvoltarea unor relații de colaborare în mai multe domenii de activitate.

LEVAN DIASAMIDZE, Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova: „Intențiile noastre sunt să înfrățim orașele, noi deja avem propuneri concrete, cu Bălțiul vor fi colaborări la nivel de municipiu. Vom avea foarte multe proiecte comune, proiecte europene vom realiza, economice, culturale. Noi avem foarte multe planuri și sperăm că împreună le vom îndeplini pe toate”. 

Potrivit primarului de Bălți, în cadrul vizitei de astăzi a ambasadorului s-au discutat mai multe proiecte, printre care și înfrățirea municipiului cu un oraș din Georgia. Acestea ar fi Batumi, care este orașul cu cel mai mare port din Georgia sau Kutaisi, al doilea oraș ca mărime din Georgia.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primarul municipiului Bălți: „Sunt propuse două orașe, Kutaisi și Batumi, pentru înfrățire. Cred că aceste proiecte, nu vor fi doar semnate, dar o și să lucreze, ca după exemplul cum lucrăm cu proiectele din Botoșani, dorim să mergem alături de două țări, de două orașe în realizarea proiectelor concrete. Avem foarte multe proiecte în domeniul culturii, în domeniul învățământului, în domeniul sportului și cel mai importante sunt proiectele energetice”.

Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Levan Diasamidze este pentru prima dată în municipiul Bălți. Precizăm că săptămânile trecute, și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon și ambasadoarea Republicii Austria, Stella Avallone au efectuat vizite de lucru în municipiul Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *