/VIDEO/ Bălțiul va avea 10 autobuze și 15 troleibuze noi. Pe ce străzi vor circula noile unități

Municipiul Bălți va avea 10 autobuze și 15 troleibuze autonome noi. Despre acest lucru a anunțat primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, în cadrul ședinței cu administratorii întreprinderilor municipale. Achiziţia va fi posibilă datorită unui împrumut acordat de BERD. Noile unități vor circula spre Elizaveta, Sadovoe, Bălțiul Nou, Răuțel, Molodova și bulevardul Victoriei.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar mun.Bălți: „Ca să scăpăm de problemele cu transportatorii privați, trebuie să avem transport municipal. Din acest motiv am decis să procurăm aceste unități și să le punem pe cele mai importante linii. Acestea sunt Elizaveta, Sadovoe, Bălțiul Nou, Răuțel, Molodova și bulevardul Victoriei, pentru că cei cu mașini proprii nu vor să meargă pe aceste rute”.

Precizăm cu nu este pentru prima dată când primăria de Bălți cumără transport public în urma unui împrumut BERD. Anul trecut, primăria municipiului Bălţi a cumpărat 11 troleibuze, care pot circula şi în regim autonom pe rutele fără reţea electrică, în urma unui credit de 2,5 milioane de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *