/VIDEO/ Bătut și umilit de părinții unui fost coleg de clasă. Detalii noi despre minorul maltratat din Drochia

I-au făcut dreptate propriului copil, umilindu-l pe altul. Părinții unui minor din satul Popeștii de Jos din raionul Drochia, au impus un copil de 14 ani să-și ceară scuze în genunchi de la fiul lor. Motivul ar fi un incident între cei doi, care până în clasa a 7-a au fost colegi de clasă. Administrația școlii nu vede o problemă în cele întâmplate și spune că incidentul nu merită atenție. Între timp polițiștii au inițiat o anchetă în acest caz și deja au audiat părțile implicate.

Bunicul minorului a refuzat să vorbească în fața camerei, dar ne-a spus că a aflat despre incident de la polițiștii care i-au călcat pragul ca să afle mai multe detalii. Bărbatul a confirmat că el este cel care are grijă de nepotul său atâta timp cât mama acestuia este la muncă peste hotare. Oamenii din localitate sunt nedumeriți, ei nu înțeleg cum s-ar fi putut întâmpla un asemenea caz.

„Trebuie educație la părinți, ca lumea. Trebuie să se ducă la părinți să vorbească, pentru ce și cum, iaca cum.”

„Părintele e vinovat, trebuia să cheme copii, să întrebe pe unul pe altul ce au avut. Nu e drept ca să bată părintele pe alt copil. Trebuie mai întâi să lămurească, să vadă.”

„Violența naște violență, cum s-a procedat cu copilul așa au procedat și părinții. Eu cred că trebuia să anunțe organele, de exemplu poliția, organele competitive care să rezolve cazul, nu să ducă mai departe să se bată între ei, cu asta nu diminuezi un conflict.”

La școală profesorii au refuzat să vorbească cu presa despre cele întâmplate motivând că totul s-ar fi întâmplat nu pe teritoriul instituției. Directoarea, însă, ne-a spus că nu vede o problemă în cele întîmplate și a sugerat jurnaliștilor să-și caute de treabă.

Silvia Nicoară, directoarea școlii din Popeștii de Sus, raionul Drochia, (camera ascunsă): „Părinții care l-au agresat pe băiatul acesta, apoi fiul lor nu învață la noi în școală. Ei sunt în Germania cu părinții de un an și ceva și la moment sunt venit pentru puțin timp la Paște. A fost implicat într-o ceartă, mă rog nici nu a fost bătaie, a fost o ceartă între copii. Și din cearta asta s-a făcut o zarvă care nu merită a fi discutată. Mai bine să vă ocupați cu altceva. Hai să nu facem tragedie dintr-o nimica toată. Legile care sunt la moment le oferă copiilor prea multe drepturi și copii nu au obligatiuni.”

Polițiștii din Drochia au demarat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, după ce au văzut imaginile în care se vede cum minorul este badjocorit și impus să-și ceară scuze în genunchi de la fostul coleg. La scurt timp video-ul a fost șters de pe rețelele de socializare.

Marin Novac, șef adjunct IP Drochia: L-a moment activăm la fixarea, documentarea și probarea tuturor participanților la cazul dat. În continuare țin să menționez, că împreună cu organele de procuratură acumulăm probatoriu, pe cazul dat. A fost stabilit cercul de participanți. Angajații poliției activează la aprobarea participării fiecărei acțiuni și examinarea sub aspectul legalității.”

Chiar dacă cazul a avut loc în afara instituției de învățământ, șeful Direcției Educație din Drochia a declarat că s-au autosesizat și lucrează cu elevii pentru a înțelege motivul cerții.

Ion Recean, șef Direcția Educație Drochia: „Instituția de învățământ a luat act de faptul care a avut loc, o să prezinte toate cele necesare despre copii care au fost implicați, și despre familiile care se cunoaște. Mergem la faptul că începem de unde apare problema, care este motivul, dirigintele are acum un set de recomandări, care trebuie să le aplice, să depisteze, deseori noi depistăm cazuri.”

Băiatul umilit de cei doi părinți se află doar în grija bunelului, mama acestuia fiind plecată la muncă peste hotare. Incidentul între minori s-a întâmplat sâmbătă, iar duminică cei doi soți l-ar fi prins pe minorul cu pricina, pe care l-au umilit și impus în genunchi să-și ceară scuze. Am încercat să dăm de cei doi soți care au umilit minorul, dar nu i-am găsit acasă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *