/VIDEO/ „Ce am încălcat, m-am suit pe cineva?” Șoferii din nordul țării, amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație

Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta în acest weekend pentru că au încălcat regulile de circulație. Inspectoratul Național de Securitate Publică a organizat filtre în mai multe localități din nordul țării, iar cei mai ghinioniști conducători sau ales cu dosare contravenționale.

Pe numele acestui conducător auto a fost întocmit un dosar contravențional pentru că nu avea cuplată centura de siguranță.

„Ce s-a întâmplat? – Dumneavoastră nu aveți cuplată centura de siguranță. Totodată nu aveți ecusonul reviziei tehnice încleiat cu numărul de înmatriculare. Ce am încălcat, m-am suit pe cineva? – Poftim? – M-am suit pe cineva oare ce am făcut? – Auzi, du-te și scoate bandiții, de ce mă scoți pe mine.”

Iar acest bărbat a fost amendat cu 600 de lei și a primit cinci puncte de penalizare pentru că nu a trecut revizia tehnică și i-a expirat asigurarea.

„Eu nu am încălcat, nouă aseară ne-au dat salariul, a expirat pe data de 6. Mi-au dat banii și mă duc acum să trec revizia tehnică și asigurarea. Nu am încălcat doar nimic.

Conducătorii auto care nu au avut încălcări, spun că asemenea verificări trebuie făcute mai des.

„E foarte bine, ar trebui să fie o regulă pe toate străzile noastre din toată țara, nu doar din Chișinău sau Bălți. În toată țara dacă ar fi controale mai bune, ar fi bine.”

„Foarte bine, mai des trebuie să fie. – De ce? – Eu cred că lumea încalcă des. Cu mare viteză merg și trebuie să fie mai des.”

Filtrele au fost efectuate cu scopul de a diminua încălcările în trafic.

DUMITRU GOGU, ofițer principal al secției monitorizare și documentare trafic rutier INSP: „Am organizat și desfășurăm în nordul republicii, activitatea de verificare în trafic a vehiculelor și conducătorilor acestora. La depistarea și documentarea încălcărilor în domeniul circulației rutiere, conducătorii auto care admit aceste încălcări și totodată conducătorii care se eschivează, de la documentarea contravențiilor constate prin intermediul sistemului automatizat de supraveghere a circulație rutiere, controlul traficului.

În urma acțiunilor realizate de oamenii legii au fost documentate 233 de contravenții, iar suma amenzilor a depășit 147.000 de lei. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *