/VIDEO/ Condiții europene. Acoperișul grădiniței din satul Mărculești, Florești va fi renovat

Bucurie mare pentru copiii care frecventează grădinița din satul Mărculești, Florești. După ani buni petrecuți în condiții de risc, acoperișul instituției va fi renovat capital. Asta după ce, primăria din localitate a fost desemnată printre câștigătorii programului guvernamental „Satul European”.

Elvira Antoci, directoarea grădiniței: „Se vor exclude riscurile care erau până acum, cum ar fi mucegaiul, umiditatea mărită.  Va fi asigurat procesul instructiv educativ, angajații vor avea condiții mai favorabile de muncă.

De condiții mai bune se bucură și părinții, care spun că de frică, atunci când plouă își țin copiii acasă.

„Ca mamă mă îngrijorează faptul că din cauza acoperișului, în urma precipitațiilor curge tencuiala. În urma acestui proiect va fi îmbunătățită calitatea educației pentru copii. Părinții vor aduce copiii mai liniștiți la grădiniță.”

„Noi tare suntem mulțumiți de tot ce se face, așa nu suntem nevoiți să ne ducem copiii în satele vecine. Acoperișul ne curge și de la asta mucegăiesc pereții și vrem ca să nu mai fie așa.”

Potrivit primarului localității, investițiile se cifrează la 4 milioane de lei. În timpul apropiat, autoritățile urmează să identifice bani și pentru eficientizarea energetică a instituției.

Sergiu Chetraru, primarul satului Mărculești: „Am hotărât să construim acoperiș șarpant, să nu existe problema acoperișului care curge la moment. Când sunt ploi mai mari, în special iarna când cade zăpada, pătrunde apa și ajunge la grupele de copiii, bucătărie și în sala de festivități a instituției.”

În total, 20 de primării din raionul Florești au fost selectate pentru implementarea proiectelor în cadrul programului „Satul European”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *