/VIDEO/ Corcodel, rămas fără susținerea PAS. Președintele raionului Sîngerei: „Este o supărare politică”

Toți cei trei consilieri PAS din cadrul Consiliului raional Sîngerei au semnat o declarație, prin care anunță că nu mai împărtășesc aceleași viziuni cu președintele raionului, Grigore Corcodel. Motivul ar fi comportamentul iresponsabil al acestuia. La rândul său, funcționarul spune că la mijloc stă o supărare politică și nu intenționează să-și dea demisia înainte de expirarea mandatului.

MARIA DRUGA, consilier raional: „Din ziua de azi nu vom susține politic președintele raionului Sîngerei din următoarele motive: folosirea resurselor administrative în scopuri politice, cazul primarul comunei Sîngereii Noi. Președintele raionului a dat dovadă de un comportament iresponsabil și incompetent față de cetățenii acestui raion, cazul cetățeanului din satul Sloveanca. Președintele raionului, cu toate că în public se declară cu viziuni pro europene, atacă actuala guvernare.”

Președintele de raion a declarat pentru TV Nord că, pe parcursul ultimelor 2 luni este forțat să renunțe la funcție. Potrivit lui,  pentru a-l demite, consilierii PAS ar fi intrat în cârdășie cu socialiștii.

GRIGORE CORCODEL, președintele raionului Sîngerei: „Au încercat să obțină demisia mea de onoare ceea ce ma făcut să mă gândesc foarte bine, în spatele meu am colegi, cetățeni, care respectiv așteaptă de la mine alt ceva și nu am vrut să fiu acel trădător, laș, care la un moment neconvenabil iese din joc. A fost mai mult decât un joc, dar eu rog ca toți actorii politici și toți cei care încearcă să facă asemenea jocuri șă fie foarte atenți unde se împinge o eventuală situație, deoarece ea nu poate duce la nimic bun.”

Consilierul raional independent, Oleg Cernei, spune că actualul președinte îi susține mult pe primarii PAS din raionul Sîngerei și nu își explică de ce Corcodel  ar fi devenit incomod.

OLEG CERNEI, consilier raional: „Este un eșec al unui scenariu, colegii mei au inițiat discuții pe ascuns în culise, cu fracțiunea PSRM. S-a speculat că sunt 22 de voturi, tot raionul discută acest subiect. Astăzi a fost demonstrat că nu există această majoritate, iar ca să nu iasă din acest joc foarte urât, colegii din PAS au venit cu această declarație. Eu cred că este mai mult o supărare, frustrare.”

Consiliul raional Sîngerei este format din 33 de consilieri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *