/VIDEO/ Cum văd copii din Ucraina PACEA. La Bălți a fost organizat un atelier de pictură

Au desenat pacea în diferite culori și au socializat. Copii refugiaților din Ucraina, care locuiesc la rudele lor din municipiul Bălți sau închiriază un apartament, au avut ocazia să se întâlnească în cadrul unui atelier. Cei mai mici s-au bucurat și de picturi pe față.

Atât copiii, cât și părinții susțin că asemenea evenimente sunt bine venite.

„Am colorat figuri din ceramică și un ulcior. Mie mi-a plăcut foarte mult.”

„Aici se poate de petrecut timpul bine. Am colorat o vază și ouă. Prieteni noi, cu toții colorăm și socializăm.”

„Am aflat că se organizează pentru copii așa distracție și cum noi avem puțină comunicare, nu cunoaștem multe persoane. Aici toți copii sunt din Ucraina. Să aibă socializare, acum asta lor nu le ajunge.”

„Eu cred că e foarte bine că poți veni într-un loc unde îi este acordată atenție și poate să comunice cu semenii, și să vadă altceva.”

Atelierul a fost creat, în special, pentru copii veniți din Ucraina, cu scopul de a socializa și a dezvolta abilități creative.

Arina Spătaru, activist civic: „Familiile refugiaților au mai multe nevoi și dacă pentru început era suficient să îi cazăm, să îi hrănim, să-i încălzim, acum la moment, aceste familii au nevoie de socializare și se confruntă cu foarte multe probleme de ordin psihologic. Și pentru ca copilul să fie fericit, este necesar ca mama să-și vadă copilul ocupat.”

Victoria Balica, pictorița: „Eu lucrez ca voluntar cu copiii din Ucraina, cu refugiații. Tema principală este Pacea, noi desenăm astăzi Pacea. Nici nu am reușit să le spunem tematica, copiii, foarte mulți copii au început să realizeze desene legate de patrie. Drapele, inimi, cu galben și albastru.”

Atelierul a fost organizat de o companie din industria vopselelor care anterior a inițiat o expoziție și o licitație online caritabilă, la care au fost vândute tablouri. O parte din suma acumulată a fost investită în organizarea mai multor ateliere de creație pentru copiii ucraineni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *