/VIDEO/ „Dacă primesc nota opt pun o masă chiar în curtea școlii”. Cum s-au descurcat elevii la examenul de bacalaureat la limba româna

Zi plină de emoții pentru mii de absolvenți de liceu din țară, care au avut astăzi examen la limba de instruire. Au intrat în sala de examinare doar cu apă, pix și buletinul de identitate. La ieșire, unii au recunoscut că s-au așteptat ca probele să fie mult mai dificile.

Elevii care au susținut examenul în centrul de BAC amenajat în incinta Liceului Mihai Eminescu din Bălți au intrat în sălile de examinare la ora 9.00.  Ei au avut la dispoziție trei ore pentru a răspunde la toate întrebările.

„Foarte bine totul, mi-a plăcut, nu era atât de greu cum credeam. Au fost simple, ca de obicei, ca întotdeauna.”

„Foarte ușor, ne-am pregătit, am învățat, simplu. – Ce ați scris? – Tot cum trebuia, tot am scris.”

„Slavă Domnului a fost foarte ușor pentru mine spre exemplu, pentru că am învățat. Trebuie să înveți ca să ai succes. A fost text argumentativ. – Despre ce? – Despre viață și om, era ușor, am emoții, da.”

„Chiar dacă m-am pregătit un pic mai slab de examen, am scris destul de bine. – Cine a scris romanul „Ion”? – Romanul „Ion”, Ioan Slavici. Enigma Otiliei, mai greu de răspuns la așa întrebare, nu m-am pregătit la aceasta. Dacă iau 8, eu pun masă nicio problemă, chiar acolo pun dacă trebuie.”  

Afară au fost așteptați de profesorii lor, dar și de rudele care au avut emoții mai mari decât absolvenții.

„Retrăim numaidecât. Pur și simplu șed, retrăiesc, aștept să iasă, să văd ce mi-a spune.”

„Pentru copilul meu nu cunosc, dar pentru mine, parcă eu aș sta acolo să scriu. Ne facem griji, desigur că ne facem griji, sperăm la ceea ce e mai bun, suntem îngrijorați pentru ei, noi o să ne facem griji, iar ei lasă să scrie.”

Astăzi peste 12 mii de elevi din țară au susținut examenul la limba româna, iar aproape 3 mii la limba și literatura rusă. Următorul examen de bacalaureat va fi vineri, zece iunie, la limba străină. Sesiunea se va încheia pe 21 iunie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *