/VIDEO/ De azi, mai mulți specialiști în țară. Absolvenții USARB și-au primit diplomele de licență

Nopțile nedormite, sesiunea și proiectele pentru cursuri au rămas în urmă. Cei peste 600 de studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-au primit diplomele de licență. Cu ținute alese, flori și cei apropiați alături, studenții au pășit pentru ultima dată în scuarul universității.

Natalia Manoil are 22 de ani și mereu a știut ce profesie vrea să îmbrățișeze. Grație cunoștințelor obținute, tânăra deja a reușit să se angajeze în câmpul muncii.

NATALI MANOIL, absolventă a facultății de drept: „Nu în zădar se spune că anii de studenție sunt una din cele mai frumoase perioadă din viața unui om, în acești ani noi toți ne-am maturizat, noi am devenit adevărați specialiști. La momentul actual eu deja activez ca jurist, dar nu este limită dezvoltării de aceea am scopul să învăț la o programă de master”.

Absolvenții sunt mândri că au reușit să ajungă până la final, dar spun că acesta nu este sfârșitul. De pe acum se gândesc la programele de master la care vor aplica.

„ Neobișnuită, deoarece a fost atât în fizic cât și la distanță. Nu am simțit în deplin studenția dar așa-i ce să facem. Încerc să-mi găsesc post potrivit urmează să fac și masterul”.

„A fost o perioadă în care am acumulat foarte multe cunoștințe pe care sperăm să le folosim mai departe. Am avut practică mai puțină din cauza la perioada de covid și mai puțin ne-am întâlnit cu colegii”.

„Pentru mine nu a fost o perioadă complicată, mai complicat a fost în perioada de pandemie, dar cu încetul cu mult efort am trecu. Niciodată nu mi-a părut rău că am ales această universitate și într-adevăr dacă ar fi încă o dată să fac alegerea tot aici a-și veni”.

Chiar dacă a fost o generație mai specială și au fost nevoiți să înveți o bună parte online, rectorul Universității spune că tinerii s-au format niște specialiști competenți, care vor putea ține piept tuturor provocărilor.

NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Generația aceasta de studenți este una mai specială, pentru că au avut parte de câțiva ani de pandemie, ceea ce a schimbat corelarea dintre orele de curs, seminare și laboratoare. Dar vreau să spun cu toată certitudinea că este o generație de tineri foarte ingenioși, o generație de tineri pe care țara poate miza, specialiști foarte buni, care sperăm că se vor încadra în economia națională”. 

Astăzi diplomele de studii au fost primite de studenții ciclului unu de învățământ. Mâine, absolvenții de la master își vor primi diplomele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *