/VIDEO/ De la 250 până la 500 de mii de lei. Antreprenorii mici și mijlocii din nordul țării pot obține finanțări de la stat

Mai mulți agenți economici din nordul țării, care doresc să-și digitalizeze afacerea și să acceseze din bugetul statului de la 250 de mii de lei până la 500 de mii de lei, și-au dat întâlnire la Bălți. Evenimentul a fost organizat de către asociația ACETI și ODIMM, în parteneriat cu Asociația Femeilor în Afaceri, Camera de Comerț și Industrie din Bălți, Parcul industrial Răut, dar și cu aportul Incubatorului de afaceri Sîngerei.

ION BODRUG, președinte ACETI: „Aici noi venim cu un suport de organizare logistică, dar și promovăm intens digitalizarea proceselor pentru companiile private. Putem construi infrastructura fizică, dar putem oferi și elabora și softuri pentru digitalizarea proceselor în cadrul companiilor.”

DOINA NISTOR, directoarea proiectului „Tehnologiile Viitorului”: „Or digitalizarea îi ajută să reducă costurile, să mărească viteza de producție și nu în ultimul rând să crească salariile, pentru că poate vor eficientiza numărul de angajați, dar vor avea posibilitatea să mărească salariile.”

Programul de finanțare permite antreprenorilor să-și digitalizeze procesele interne de producție, procesele administrative, interacțiunea cu clienții și chiar poziționarea mărfurilor sau a serviciilor pe piață.

IURIE ȚURCANU, vicepremier pentru digitalizare: „Guvernul vine cu niște programe foarte clare de finanțare, prin intermediul Organizației pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, care în 2-3 zile se va numi Organizația pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Prin aceste programe, ne dorim ca întreprinderile mici și mijlocii să-și creeze aceste instrumente digitale, acre să aducă valoare. Să poată să genereze produse și servicii care pot fi exportate.”

Pentru a accesa acest proiect, contribuția minimă personală este de 30%, restul 70% sunt oferite de către stat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *