/VIDEO/ Din cauza sancțiunilor asupra uzinelor din Belarus, bălțenii sunt nevoiți să mai aștepte câteva luni troleibuzele noi

Din cauza sancțiunilor impuse asupra mai multor uzine de fabricare și asamblare a transportului electric, procesul de achiziție a troleibuzelor și autobuzelor pentru municipiul Bălți se prelungește cu câteva luni. Potrivit primarului de Bălți, deja în luna noiembrie a acestui an, trebuia să fie organizat un tender, însă din cauza războiului ruso- ucrainean, noile mașini vor ajunge în oraș abia anul viitor.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar mun. Bălți: „Noi am avut discuții, pentru ca BERD până în luna noiembrie să organizeze concurs pentru procurarea transportului electric. Ieri, directorul întreprinderii municipale Direcția de Troleibuze a avut o ședință cu BERD, unde a fost anunțată că banca nu reușește să facă procedura din cauza evenimentelor din țara vecină. Uzinele din Rusia și Belarus sunt acum sub sancțiuni. Din toate fabricile care au depus, banca urmează să selecteze campania care va organiza tenderul”.

La sfârșitul lunii iunie, edilul de Bălți, Nicolai Grigorișin a anunțat despre intenția autorităților de a cumpăra 10 autobuze și 15 troleibuze noi. Noile unități urmează să circule spre Elizaveta, Sadovoe, Bălțiul Nou, Răuțel, Molodova și bulevardul Victoriei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.