/VIDEO/ Dumitru Robu cere ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, va cere aztăzi, 19 mai, în cadrul ședinței Parlamentului, ridicarea imunității deputatei Partidului Șor Marina Tauber și a președintelui partidului, Ilan Șor. 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță că au fost depuse patru cereri de ridicare a imunității parlamentare. Două cereri se referă la Marina Tauber, iar altele două la Ilan Șor.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală au fost adresate astăzi Președintelui Parlamentului de către Procurorul General.

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *