/VIDEO/ După ce au pus pe jar un oraș întreg, au anunțat că totul a fost doar un exercițiu

Un exercițiu al carabinierilor a pus pe jar sute de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din nordul țării. Polițiști, carabinieri și agenți de patrulare au fost implicați în căutarea unui militar care ar fi dezertat cu o armă din unitatea 1003 a carabinierilor.

La primele ore ale dimineții orașul a fost împânzit de polițiști care verificau toate unitățile de transport ce ieșeau din municipiul.

Vitalie Pascari, Șeful Direcției Regionale Nord al IGC: „A fost desfășurat un exercițiu tactic, condus de către conducerea MAI, privind capacitatea de reacție a subdiviziunilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne cum ar fi IGP, IGC-ul sau alte subdiviziuni. La moment este vorba despre o înscenare prin care a fost invocat faptul că un militar al Unității Militare 1003 a părăsit teritoriul înarmat. E o simplă înscenare, un exercițiu pentru a se vedea cum se acționează în teritoriu la o situație de caz. Militarii toți sunt pe loc, nimeni nu a părăsit teritoriul, nu a evadat, nu a fugit, totul este în limita exercițiilor funcționale și a planurilor adiționale care sunt la nivel de Ministerul Afacerilor Interne.”

Exercițiul a fost realizat cu scopul de a îmbunătăți și fortifica capacitatea de reacție a angajaților din structurile MAI în situații de criză.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *