/VIDEO/ Emoții înmiite pentru părinți, elevi și profesori. De 1 septembrie toți s-au grăbit la careu

De astăzi sunt mai responsabili, elevii care își fac studiile la Bălți s-au trezit în această dimineață plini de nerăbdare de a-și revedea colegii și profesorii. O spun chiar părinții, care dis de dimineață le-au pregătit hăinuțele de sărbătoare și au cumpărat cele mai alese buchete de flori. În acest an careurile  festive au fost organizate cu prezență fizică.

„Mergem cu dispoziție, sperăm că anul școlar va trece cu brio. Florile le cumpărăm pentru profesor, pentru copii din clasă. – Ce i-ați ura feciorului în acest an. – În acest an, să fie mai serios, totuși a devenit mai mare cu un an și să descopere multe lucruri noi la școală.”

„Să fie ascultător, să respecte învățătorii și pe toți oamenii din jur, pentru că suntem toți oameni și suntem demni de respect. – Pentru cine ați ales acest flori frumoase? – Pentru dirigintă. – Este o dirigintă bună? – Foarte, Tatiana Nicolaevna, este pur și simplă minunată.”

„– Pentru cine ați cumpărat aceste flori? – Pentru profesorii noștri iubiți. – Ce le-ați ura? – Răbdare.”

„Sunt prețuri diferite, de 100 de lei, 150 de lei, 250 de lei. Crizantemele costă 35-40 de lei.”

Părinții, dar și elevii care își fac studiile la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din oraș au recunoscut că emoțiile acestei zile sunt copleșitoare.

„Emoții mari, am dat băiatul în clasa întâi, am absolvit și eu acest liceu, atunci era gimnaziu. Eu îi doresc un drum bun în viață, un drum bun în școală, să fie înțelegător, să fie deștept.”

„Ca și bunică, am niște emoții minunate. Este o școală foarte frumoasă, este totul îngrijit. Copii sunt foarte frumoși, părinții sunt frumoși. Într-un ceas frumos tuturor.”

MARINELA HĂMURARU, elevă: „Normal că am emoții astăzi, este ultimul an școlar. Sper că vor fi succese. Timp de 12 ani, școala a cultivat în mine multe valori și emoții pozitive.”

ANGELA BURDENIUC, profesoară: „Suntem astăzi chiar emoționați pentru că după doi ani de pandemie, iată că în sfârșit copiii au avut posibilitatea să fie prezenți fizic la un careu solemn, care de fapt, debutează și începutul unui an școlar, să audă și ei primul clopoțel, să se revadă cu colegii, bunii lor profesori.”

În acest an, de 1 septembrie, la școală au mers circa 340 mii de elevi, cu 3 mii mai mulți decât anul trecut.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.